söndag 30 juni 2013

Loppis är bäst, ingen protest

Bloggerskan i egen hög person i samspråk med bordsgrannen:)

Så var den då äntligen här, den efterlängtade loppisen! Det var allt ett jädra slit innan, men så himla kul vi hade under loppisdagen:)

 
Det här är bara en liten del av allt jag plockat ihop, bilen var full upp till innertaket! Diskstället fick jag daterat av en antikhandlare som var där.
Tidigare hälften av 1800-talet enligt honom! Ett diskställ gjort för allmogens trätallrikar. Det var mitt dyraste föremål, ingen köpare fick jag, men väl så många kommentarer och trevliga diskussioner om både diskstället som om andra gamla saker. Det är nåt med det antika som får folk att minnas och vilja delge andra sina minnen, som jag tycker mycket om. Äldre människor märker att jag är intresserad och jag fick höra en del intressant och roligt igår. Bland annat en mycket lång och invecklad historia om laxermedel och vitaminer som förväxlats, och de hemska följderna av detta:)
 
 
Jag höll mig riktigt i skinnet igår, ett enda inköp gjordes bara! Och så den här fina pallen och spegeln som jag bytte till mig av en vän som ville ha nåt annat från mig. En riktigt lyckad dag helt i min smak!

lördag 29 juni 2013

Dax för loppis

Det här sysslar jag med idag denna vackra lördag!
Du kommer väl?

torsdag 27 juni 2013

Lev Vackert

Det här vackra porslinet kommer jag sälja nu! En hel del av det är över hundra år...
Nu ska jag vara med som säljare på en superfin loppis vid butiken Lev Vackert i Kristinehamn på lördag mellan 10 och 16! Se mer info på bloggen inspirationivitt.blogspot.com
När man samlat så länge som jag behöver man förnya sig lite grann. Nu är det ju inte direkt min stil med "en sak in, en sak ut" men även jag måste erkänna att det blir överfullt hemma;)


Det här är bara en bråkdel av allt jag hoppas få med mig på loppisen!


Den stora utmaningen blir att inte köpa på sig mer från de andra säljarna;) Det kommer vara så mycket fint till salu så det blir svååårt!
Hjärtligt välkomna på lördag:)

tisdag 25 juni 2013

Nu börjar sommaren

Foto: svt.se
 
Måns Zelmerlöf inleder sommaren med "Allsång på Skansen" och allt är som det ska vara;) Tryggt och trevligt!



 Trevligt och somrigt är också alla loppisar som poppar upp längs vägarna! Nu kan man göra fina inköp för liten peng, och det gillar vi ju eller hur?


Inte säkert att man vet ens vad det är man köpt, eller vad man ska ha det till... Men det löser sig nog:) De här sakerna liksom matchade varann och hörde ihop. Tycker i alla fall jag!

söndag 23 juni 2013

Man haver fyndat

 Firade midsommar i Bergslagen! På hemvägen åkte vi förbi en loppis där jag fyndade stort:)


 Där fanns mycket fint till bra pris! Dessutom en trevlig säljare som jag hade mycket gemensamt med. Man har ju det med andra samlare;)


 På sommaren är det alltid plåtburkar som lockar mig mest. Undrar varför de lockar mer då än på vintern? Kanske nåt sommarminne med kakburkar och fika i trädgården hos älskade morfar och mormor?


 Den här lilla pressglasskålen på fot har ett sött mönster. Den är dessutom svagt lilatonad så den fick följa med hem såklart!


Det är de små, små detaljerna som gör det:)

torsdag 20 juni 2013

I midsommartid

Skogsolvon, äldre skolplansch, källa Wikipedia.
 Du binder av olvon en midsommarkrans... Ljuva midsommar är snart här. Den ska firas i Bergslagen i ett torp i skogen, bättre kan det inte bli!


Se så vacker! Själva blomman ser ut som en krans.
En alldeles magisk midsommar önskar jag er alla!

tisdag 18 juni 2013

Min plats i solen

 Från midsommar har jag semester i fem veckor:)
Då kommer jag sitta på balkongen och läsa en hel del skulle jag tro! Häromdagen sydde jag den här sittkudden av tyger jag hade liggande hemma.


Såklart kan jag ha den som soffkudde också. Enkel att sy var den dessutom. Kan nog bli fler i sommar!

söndag 16 juni 2013

Två små fåglar...

 ...satt på en gren! Det här söta porslinet hittade jag (såklart!) på loppis:) Kopparna är så tunna att jag tänker ha dem med tillhörande fat som ljuslyktor.
Så fint målad dekor! Det finns ingen stämpel eller så på baksidan, utom ordet "import". Har inte sett det här porslinet förut, men nu har jag två koppar med fat och får spana vidare i sommarsverige!
För övrigt firar jag min födelsedag idag med smaskig jordgubbstårta:)

torsdag 13 juni 2013

Duktiga Annika

 Senast jag var i den vackra lilla staden Nora besökte jag såklart Nora Diversehandel vid torget. Den antikaffären är nåt alldeles speciellt. Väldigt dyrt om man är van vid loppispriser, men mycket fint att se!


 På väg ut ur butiken fick jag se den här bokstavsboken. Minnena bara vällde fram, det var ju en sån jag hade i skolan på 1970-talet och som jag tyckte så mycket om!


 När jag började första klass kunde jag inte läsa, men jag "knäckte koden" väldigt fort. När de andra tragglade bokstäver fick jag pyssla med lite egna grejer längst ner i klassrummet, som med den här boken till exempel. Det passade mig att få sitta lite för mig själv, lägga upp bokstäverna på skolbänken och forma ord. Ord som jag sen med djupt allvar präntade ner i min skrivbok. Fina raka bokstäver, inget kludd för då åkte suddgummit fram. Minns att jag kände mig så duktig och redig. Nu var jag en riktig skoltjej, så kom inte här och försök leka nu;)


Kanske var det där grunden lades till att vilja vara "Duktiga Annika"? Något som många år senare gjorde mig sjuk, och som ännu några år senare fortfarande är något jag kämpar med. Att i djupet av min själ förstå att jag är bra för den jag är, inte för vad jag gör. Det är kanske det som är den svåraste läxan jag fått i detta liv?

tisdag 11 juni 2013

Kreativt kaos

 Så här ser det ut i det verkliga livet:) Att skapa innebär att det blir väldigt rörigt, i alla fall hemma hos mig! Vad kompassen och värktabletterna på bordet har med det kreativa flödet att göra vet jag dock inte;)


Å så här blev resultatet denna gång! Ett gäng med armband tillverkade av mest återvunnet material från avlagda smycken och annat rassel ifrån mina gömmor:)

söndag 9 juni 2013

Att samla ihop sig

 Som ni redan förstått har jag samlat på mig mycket saker genom åren! Då gäller det att så att säga "samla ihop sig" så det inte blir alldeles för rörigt. Jag tycker om att göra stilleben, sätta samman saker som i mitt tycke hör ihop på nåt sätt!
I bakgrunden ser ni fönstret där jag har placerat ett äldre fönster och satt dit en gammal vacker spetsduk som insynsskydd. Ett bra sätt att försköna ett standardfönster från 1980-talet:)


Ibland hör de inte ihop på nåt sätt alls, men det kan bli bra ändå;)


Vad en kaffekvarn gör tillsammans med skrivbordsmaterial som papper och pennor kan man undra, men jag tycker den passar in med sin gröngula kulör. Dessutom står ju skrivbordet i matrumsdelen i mitt kök!

torsdag 6 juni 2013

Heja Sverige

Foton från nätet
 Heja Sverige, säger jag idag och hurrar för vårt vackra land!


Nationaldagen firar jag med att tvätta;) Tyvärr inte i den här fina tvättstugan!

tisdag 4 juni 2013

Den fula tavlan?!

Tavla inköpt på loppis för 25 kr.
 En liten anekdot från mitt senaste loppisbesök:
"Vilken fin tavla! Vad kostar den?" frågar jag.
"Fin?! Då är du den första som tycker det! Den får du för 25 kr" säger den mer än lovligt bedagade
Elvis-look-a-like-loppisförsäljaren.
Nöjd köper jag tavlan och går min väg. Bakom mig hör jag: "Hon köpte den där fula tavlan?!!"
Smaken är som baken:))



 Den här fann jag i en loppisbod för några tior. Såg genast att detta är inget annat än...

...ett fantastiskt stadigt blomstöd till mina nysådda lågväxande luktärter som kommer välla upp ur denna kruka inom kort;)

lördag 1 juni 2013

Bollhav

 Titta vad fin ljusslinga jag har! Den kommer från 
Iris Lights och är köpt på designrummetivase.se
I butiken DesignRummet finns bollarna i 23 olika färgnyanser och man väljer själv sina kulörer:) Min slinga har 20 bollar, men det finns även för 35 bollar.
 



 Jag har min slinga i en fågelbur, en originell "lampa" i min smak!





Den här hörnan behövde lysas upp, så det här blir nog bra tror jag:)