måndag 27 januari 2014

Liten kort paus

"Pausfågel", bild från sverigesradio.se
Jag tar några dagars paus från bloggen! Ska in på sjukhus för en operation, men kommer snart tillbaka med nya krafter. Mot slutet av veckan är jag "fit for fight" igen skulle jag tro. Ha det så gott så länge!

lördag 25 januari 2014

Säng, säng, säng

Den vita och den vaniljgula docksängen till salu! Se mejladress i inlägget.
 Kommer ni ihåg när Galenskaparna & After Shave sjöng "Säng, säng, säng...sova, sova, sova..."?
Kom att tänka på den sången när jag tog de här bilderna;)

 Jag har rotat fram dessa godingar ur mitt djupa förråd;) Helt olika docksängar, men lika fina.

Fast jag tror ändå att min egen favorit är den bruna långsmala docksängen! Vad tycker du?
De andra två, den vaniljgula och den vita, är faktiskt till salu om nån är intresserad! Bestämde mig precis nu;)
Mejla mig för bättre bilder, mått, pris och kostnad för frakt på:
kuriasaivarmland@gmail.com

fredag 24 januari 2014

Rea på rean på rean...

 Rea på rean på rean... några tior för ett halsband kan förgylla en trist januaridag!
Lite flärd skadar ju aldrig:)
Fredsmärket är väl trendigt ännu, eller?
Lite dålig koll, men det är fint och jag tycker om det!
Ha en härlig fredag!

tisdag 21 januari 2014

Värmande mormorsrutor från loppis

 När man går på loppis stöter man ofta på virkade filtar i mormorsrutor. De är så fina, men oftast är det små babyfiltar! Det har man ingen användning för efter småbarnsåren kanske?

Då får man hitta på nya användningsområden! Jag har lagt min filt i ylle över ryggen på min läsfåtölj. Passar fint i färgerna i vardagsrummet, förändrar fåtöljens utseende och så värmer den min rygg så skönt! Ett annat sätt att använda filten skulle vara att sy en stor kudde, med svart ylletyg på baksidan. Eller kanske vika filten dubbel för en mindre kudde. Fint är det i alla fall, så hugg tag i den där babyfilten nästa gång du är på loppis:)

lördag 18 januari 2014

Loppis i eget förråd & Att köpa hund

 Genom åren har loppisfynden blivit många, väldigt många faktiskt;) Har man hållit på och sprungit på loppis i 25 år så blir det ju en del godsaker man burit hem. Då kan man gå på loppis i sitt alldeles egna förråd! Minnet är kort, kartongerna välfyllda och de glada utropen många!

 "Ååååh, har jag en sån?", "Nämen, guuud vad snygg!", "Va?! Såna samlar jag ju på!":)

Så har jag blivit stolt hundägare också!
Lille taxen Fido ville prompt med hem från Myrorna.
 
Se så livlig han är! Knappt han fastnar på bild;)

fredag 17 januari 2014

Mycket text

 Trenden med text och ord i inredningen fortsätter. Man kan väl säga att det alltid funnits skäl att använda bokstäver, i synnerhet som information. Så här mycket text har jag i mitt badrum:)

 Gamla plåtskyltar är vackert, jag har valt att hänga dem i snöre istället för att skruva upp dem.

Vackra flaskor och burkar är fint att inreda med i badrummet. Mina står ovanpå ett skåp. Suktar efter ett gammalt apoteksskåp, men IKEAs är också väldigt fint. Det är ju betydligt lättare att få tag på i alla fall, om man säger så:)

torsdag 16 januari 2014

I form

 Januari är månaden då alla vill komma i form!
Även jag... fast hellre i chokladform då;)!

 Chokladkakeformarna i bleckplåt har jag köpt av Vita Ranunkler. Man får lust att ta en tugga, eller hur?

 Chokladpengform, inköpt i somras på en antik i Gamla stan! Mums;)

 Chokladformarna får husera på min skänk tillsammans med dockhuvudsamling, nysilverbestick och äldre porslin i vitt.

I muffinsform är också trevligt att vara! De två muffinsformarna är inköpta för en herrans massa år sedan på Tradera.
Visst har jag hittat det ultimata sättet att komma i form:)?

tisdag 14 januari 2014

Ett lingonris...

CD, Monica Zetterlund. Överkast från 1960-talet, loppisfynd.
 ...i ett cocktailglas blev hon kallad av Tage Danielsson. Jag pratar såklart om Monica Zetterlund, denna gudabenådade artist! Före jul hittade jag en samlings-CD bland billiga julskivor i mataffären.
Den heter "Z - det bästa med Monica Zetterlund" och innehåller 2 CDs. Personligen tycker jag mest om de svenska visorna/sångerna med text och musik av Beppe Wolgers, Tage Danielsson, Hans Alfredsson
m fl. Vilken storhetstid det var i svensk musik och kultur, 1960- och 1970-talet!

Jag söker "desperat" efter inspiration när det gäller inredning! Har just sträckläst Lulu Carters bok "Sinnliga Rum". Fantastiska bilder, bra tankar, finfin inspiration och  intressanta berättelser ur Lulus liv. Kan tro att många har negativa förutfattade meningar om denna kvinna (det hade jag), men de kommer på skam. Intelligent, intressant, rolig och charmig tycker jag nu:)  Heja alla starka kvinnor!

lördag 11 januari 2014

Liten och trasig är välkommen till mig!

 En till lite kantstött och trasig filur har hittat hem till mig! För bara en ynka femma klarar man att  loppisfynda även under fattiga januari;)
Den här lilla ursöta Dalahästen hittade jag på Myrorna igår. Visserligen lite halt och lytt, ena benet är hoplimmat och alltså egentligen trasigt. Har märkt att jag har en förmåga att köpa det som är kantstött, skavt och operfekt...

...vi talar troligen om en identifikation här, en personifiering av ett föremål. Enligt min ringa amatörpsykologi alltså:)
Typ "välkommen hit du som har ett brutet ben eller en bruten själ, här finns lim av allehanda slag! Väl utprovat och godkänt av en som talar av egen erfarenhet";)

onsdag 8 januari 2014

Dagvill...

 ... inte bara dagvill, utan veckovill, månadsvill, årstidsvill (vill=vilsen)! Regn, mörker, plusgrader, blåst och ingen känsla för att det skulle vara januari. Det känns mer som november och det är nog därför jag har svårt att ta bort julsakerna i år. Det brukar jag annars vara ganska snabb med efter nyår i vanliga fall! Nu har jag allt kvar utom granen.

 Inser att jag borde ta mig an verkligheten och börja plocka undan här hemma. Många bloggare säger sig vara fulla av energi och inspiration, men jag tillhör inte dem tyvärr. Att se fram emot våren känns alltför tidigt, med tanke på att skolbarnen inte ens haft sportlov;)

Lille Bambi får nog bo kvar i sin skog av pappersgranar ett tag till.
Nä, nu tror jag att jag ska ta mig en kopp te med en god lussebulle! Och pepparkaka;))!

söndag 5 januari 2014

Inspiration tack!

Bild IKEA
 Har ni det som jag nu i januari? Inspirationen är som bortblåst! Just nu är det en slags tillvaro i ett "ingenmansland" och jag hittar varken styrsel eller lust till nåt alls. Min alldeles första bloggtorka har inträffat tror jag! Eftersom inget nytt hänt här hemma får andras bilder ge inspiration i stället.

Bild Pinterest

Fortfarande har vi lååång tid kvar av vintern, så lång tid att det är lika bra att njuta av den så mycket det går! Här i mina hemtrakter är det milt och snöfritt, så det är lätt att ta långpromenader.
Helst skulle det ändå få vara snö på marken, plogade vägar och ett par minusgrader. Tänk om man sen kunde komma in, med rosor på kinden, en vedtrave i famnen och så få tända en brasa i kakelugnen! Kan jag bara drömma om, men jag har ju i alla fall en DVD-brasa som får duga så länge;)


torsdag 2 januari 2014

Miljövänligt hemma hos mig

 Med ett nytt fräscht år tillkommer ett visst miljöansvar! Ett ansvar att tänka lite mer på recycling och återbruk. Det är nåt som ligger mig allt varmare om hjärtat, även om jag inte är så väldigt kunnig. Men då kan man ju bara bli bättre;)
I mitt hyreshus har vi källsortering, vilket kan vara ett problem i en liten lägenhet med få skåp. Vart gör man av all sorterad plast, kartong, tidningar och metall när det är så förbenat trångt?
Ska jag springa ut och så gå 100 meter till områdets sopstation med minsta lilla sak? Då blir det inte av alls! Nåt får visserligen plats under diskbänken såklart, men inte så värst mycket!
Jag använder massor av värmeljus, gissar att ni gör det med? Förut slängde jag alla uttjänta värmeljus i soppåsen, men det går ju inte för sig! "Icke sa Nicke", nu gäller andra regler;)
Det finns fina svarta "förvaringsrör" ute i handeln som löser problemet med gamla kasserade värmeljus, glödlampor och batterier. Istället för att ha allt nerslängt i en kasse tills nästa promenad till sopstationen sorterar man dem i respektive rör så länge. De är jättefina och inte så dyra heller,
men med liten plånbok löser man det på annat sätt;)

Man tar helt enkelt en whiskyförpackning i pappkartong (från kartongcontainern, var annars), målar den svart med lite överbliven hobbyfärg och så skriver man dit t ex "Gamla värmeljus".
Lättare pyssel finns nog inte;)
Voila! Nu blev källsorterandet genast lite det roligare, tycker åtminstone jag. Fast jag kanske är väldigt lättroad jag;)?