tisdag 30 juli 2013

Antikt i Gamla StanFin antikbutik på Österlånggatan! Butiken till höger.
Lovade ju att visa lite fint antikt, loppis och secondhand från Stockholm! Ett litet personligt urval i alla fall;) Idag berättar jag om den här butiken på Österlånggatan, tror det var nr 37, som har allt möjligt fint. En hel del i fransk lantlig stil. Habegäret var enormt kan jag säga! Kolla in bilderna så förstår ni vad jag menar;)Underbara saker, mest gammalt men även lite nytt i gammal stil.

Säljaren Johannes Hjelmar, med ett långt förflutet inom antikvärlden, är verkligen trevlig och tillmötesgående. Jag fick gå ner och titta i källaren på 150 kvm, ni kan ju tänka er vad maffigt! Enorm takhöjd, välvda tak, stenväggar osv och allt från 1600-talet om inte äldre! Man fick känslan av att vara i ett kloster eller en gammal kyrka, en fin sakral stämning. Lokalerna hyrs ut till fester och liknande. Då ingår husspöket som ger sig till känna främst för tjejer. Jag såg dock inte ett dugg tyvärr:)
(Just när jag skriver detta rasar en tavla ner från väggen...fick jag med mig lite spökvibbar ändå tro?)
Österlånggatan är för övrigt en mycket lugnare gata än sin "syster" Västerlånggatan med sitt myller av turister. Sök er även upp mot Själagårdsgatan där det ligger en liten loppis med ett minst sagt kaotiskt innehåll, ett original till ägare och väldigt udda kunder! Sånt där man inte riktigt trodde fanns kvar i våra tider, det får man se där:)
Det var allt för idag, men veckan fortsätter med tips från storstan sedd ur mina ögon.
Välkommen åter kära läsare:)

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar