torsdag 12 december 2013

Julmys i köket & boktips

 Mitt kök är ett ganska trist standardkök från 1980-talet. Man river liksom inte ut ett kök och byter när man bor i hyresrätt, så då får man pynta och piffa desto mer för att få en mysig känsla! Här har jag ställt en gammal träpallstege i mjukt engelskt rött som jag tycker passar nu till jul.

 Köksstegen har jag dekorerat med gamla fina bleckplåtburkar, den ena för saffran och den andra för pepparkakor. Pepparkakorna i keramik köpte jag häromveckan, och även de gamla Singel LP-skivorna har jag köpt i år. Det är Hylands julskiva med Egon Kjerrmans orkester och så en sakral skiva med andliga julsånger, nostalgifaktor 10/10! När pynt dessutom bara kostar en femma styck kan man shoppa loss lite;) Allt köpt på loppis som vanligt! Ingen som satte kaffet i vrångstrupen av förvåning nu va;))?
Sist vill jag ge två boktips! Boken "Året med Ernst" är given julklapp till alla "Ernst-frälsta" därute! Fina bilder, bra tips och text av Ernst kan inte bli annat än mysigt och bra!
Boken "Urban Vintage" av Ida Magnhorn är också så himla fin! Hon har besökt flera storstäder och letat upp vilken speciell stil de står för i vintage- och secondhandvärlden. Snyggt, inspirerande och med massor av användbara resetips! Att min favoritstil är fransk, Parisisk bohemstil är ju helt klart!
PS. Själv har jag lånat på bibblan, länge leve biblioteket hurra, hurra, hurra, hurra!!

2 kommentarer:

  1. Den röda stolen var underbar och Ernst tackar man ju inte nej till...

    SvaraRadera
  2. Så fin stol!!! Burkarna är oxå kanon. Jag håller med dig om böckerna de finns här och bläddras ofta i :) Ha en fin fredag och lucia. Kram Anna

    SvaraRadera