torsdag 30 maj 2013

Tur och retur

Liten stationsgosse
Tog mig en lång härlig cykeltur till en underbar butik, Blomsterstation, som ligger i ett bedårande vackert litet järnvägsstationshus! 


Ser ni biljettluckan?
Gammalt och nytt samsas om utrymmet, en del av de äldre sakerna är bara att titta på och inte till salu, allt för att göra en fin miljö. Här ser ni en del av väntrummet!


Postfack
Så mycket fint att titta på att ögonen går i kors:) Delar av huset är k-märkt och får inte ändras på. Bra tycker jag!

 Den gulliga ägarinnan är samlare, liksom vissa andra som jag känner till;)

 Den här taklampan ville följa med mig hem sa den, men jag fick stå över denna gång.


 Husets utsida får inte heller ändras, och vem skulle vilja det? Så oerhört fint som det är! En gammal lummig trädgård hör till huset också...


 Den här skylten satt på utsidan av huset förr!

Så cyklade jag hemåt genom fager natur igen, efter trevligt samtal, fylld av fika och härliga intryck!
Och vet ni vad? Huset är snart till salu! Om jag hade pengar...

tisdag 28 maj 2013

Mera kuddar

 
Kuddar med blomsterbroderi kan jag inte motstå! Senaste i raden är en i avlångt format. Snart dags att byta ut vinteröverkastet mot ett somrigare också:)


 
Tänk vilket tålamod att brodera en sån här kudde! Jag har varken kunskapen eller tålamodet kan jag tala om. Skulle en gång brodera en liten and i korsstygn, kan väl inte vara så svårt tänkte jag... Använde hela trådens tjocklek, och inte ett par tunna trådar som man ska göra (visste väl inte jag!) så anden som skulle bli liten och söt blev groteskt stor:)



Så broderandet lämnar jag med varm hand över till andra! Det blir bäst så;)

söndag 26 maj 2013

Tripp trapp trull

                                  Bild från Pinterest

Har ni sett vilken snygg idé? Får jag en trappa nån gång så vet jag hur den ska målas:)
Ha en underbar söndag nu i den vackra försommaren!

torsdag 23 maj 2013

Arkivskåpet

Hett efterlängtat, varmt välkommet! Kostnad 400 kr.

 
Så har jag efter många års sökande äntligen hittat det, ett helt underbart fint arkivskåp! Plötsligt stod det bara där framför mig, och ni kan tro att jag fick hjärtklappning! Man kan säga att jag vaktade det med mitt liv ända tills personalen bar ner det till lagret där vi kunde lasta in det i bilen:)


 
I dessa sexton lådor ska jag förvara pysselsaker. En Dymo får göra etiketterna, det ser lagom slarvigt ut med de ojämna bokstäverna. De hamnar lite på olika höjd ibland, men det är bara snyggt och gör
ingenting alls tycker jag.
 
 

Lyckan bor i ett arkivskåp, nu vet ni det. Materialist, javisst, åtminstone ibland;)

tisdag 21 maj 2013

Grönt eller blått?

Kommod i originalfärg.
Jag är en "grön" person när det gäller inredning, har nog aldrig haft blått i mitt hem. Däremot alltid grönt! Verkar vara så att det är antingen blått eller grönt man tycker om, bland folk i allmänhet. Svenska folket älskar blått mest har jag förstått!
Turkos är mittemellan, och det har jag en hel del av här hemma märker jag:) Framförallt i sovrummet, där den här kommoden står som sängbord. Köpt på antikaffär för många år sedan.

 
 
I fönstret har jag tavlan, terrinen och sifonen. Små detaljer som plockar upp den turkos tonen!

lördag 18 maj 2013

Alldeles uppåt väggarna

Snedväggen i sovrummet med många tavlor!
 I mitt sovrum är det mycket vinklar och vrår, därav snedväggen som pryds av äldre tavlor. Har satt extra ramar runt några av tavlorna, och försökt hålla mig till svart och guld/brons som matchar övrig inredning i rummet.


Religiöst och annat, bara tavlorna är av äldre datum!
 Känslan härinne är lite "fransk" med stort halvmåneformat fönster i fönsterkupa och med utsikt över hustaken!


Tror den här handlar om ett frieri!
 Tavlorna är alla ganska speciella och jag tycker de gör sig bäst i "samlad trupp" såhär.


Först Gud sedan Konungen
eller
Först Kyrkan sedan Statsmakten

torsdag 16 maj 2013

Kart-ong



Har du gamla kartböcker så kan du klä in kartonger och få fina förvaringsboxar! Plättlätt:) Självklart använder jag bara böcker som redan är trasiga, jag ger mig inte på att riva i hela böcker!

onsdag 15 maj 2013

Nä, nu blommar det!


 Hjälper våren med lite extra blommor inomhus också! Den här plåtbrickan från 1930/40-talet är så fin med sitt blommönster, och liknade mönster på tallrikar var ju poppis då som nu. Hade ett stort antal såna tallrikar, som jag lämnade bort vid en flytt. Dumt tycker jag nu;)


Även en av mina pelargoner börjar visa lite blommor nu! När det blir varmare får den komma ut på balkongen!

tisdag 14 maj 2013

God jaktlycka

 
Tavla, kartböcker & "kakelvägg"

På senaste utflykten till ljuva Bergslagen i veckan som gick var det dax att storfynda igen:)
Allt till det rimliga priset av 50 kr! Men nu är det definitivt slut på den guldgruvan, då den tyvärr har slagit igen för gott.
 

Tavla med jaktmotiv
Tycker mycket om tavlan även om just jakt kanske inte tillhör mina favoritgrenar!

lördag 11 maj 2013

Som en skänk från ovan!

Skänken med hyllan ovanför.

I vardagsrummet står den här skänken, inropad på auktion för 260 kr. Den var trasig, brunmålad och skitig, men en hel del arbete senare så blev den en pärla;)

Vitt äldre litet skåp med bl a spetsar och knappar i står på ett bord bredvid skänken.

På skänken står en del av mitt ihopsamlade vita porslin. Inuti skänken likaså! Och i vägghyllan ovanför skänken med så klart!

 

 Som synes så samlar jag även på silverbestick, fint att visa upp i glasburk och kanna tycker jag!


 Terrinen köptes förrförra året i Stockholm och fraktades hem i resväska, väl inslagen i mina kläder:)


Det här är väl för sött! Att lägga smörkniven på vid varje tallrik. Köpt på loppis i en hopknuten plastpåse, så jag trodde det var dockservisbestick, men det var det ju icke!

torsdag 9 maj 2013

Pysselsugen

Material från pysselskåpet!
 Ledig dag som jag ska ägna åt lite pyssel! Funderar på att göra en traskrona, ni vet en sån där det hänger remsor av tyg och spetsar från en ring. Får riva lite remsor och hitta en bra metallring innan jag kan börja!



Foto från nätet
Så ska jag ta mig en tur ut i skogen för att njuta av vitsipporna. Vilken underbar tid vi har just nu! Det ska va gött å leva, kom i håg det:)

tisdag 7 maj 2013

Vackert från Nordal

Foto från Nordals hemsida
När jag fick se de här ljusstakarna drabbades jag av ett enormt habegär! De vackraste ljusstakar jag sett på länge, tycker om dem i alla kulörer! Vill haaa:)

söndag 5 maj 2013

Odla i stan


Foto från nätet: Prunkande balkong i stan
Så här prunkande överflöd av växter har inte jag på min balkong precis! Inte än i alla fall, kanske ett mål att sträva mot? Intressant med urban gardening tycker jag, att trädgårdar får ett större utrymme inne i städerna också. Önskar jag hade en kolonilott, men min hemstad är inte direkt först ut med detta tankesätt, så jag får nog odla på balkongen jag!

lördag 4 maj 2013

Heliga Guds Moder

Madonnan köpte jag för 75 kr, fiolen för 30 kr.

 
Det här är min allra vackraste Madonna.
 
"Är du religiös?" får jag höra ibland när folk kommer hem till mig. Inte speciellt, men jag tycker mycket om kors, madonnor och Jesusstatyer. Jag har många tavlor med bibliska motiv också!

fredag 3 maj 2013

Balkongfix utan lyx

Häromdagen var det dax att fixa till på balkongen! Efter en rejäl städning ställde jag fram allt jag hade att "jobba" med.
 
 

 Trädgårdssoffan och bordet var grunden jag inredde omkring.


 Blommor, krukor och några lyktor med rejäl patina fick pryda bordet.


 Dyna från 50-talet och en barnmadrass i bolstervar  blev bra att mjuka upp sittplatsen med! Köpta på loppis, vart annars;)?


 Här har jag lagt till flera vattenkannor, ett gammalt fönster , några räfsor, en pall med en vacker bricka på och så en trasmatta som gör det trista plastgolvet lite trevligare. Korgstolen fyndade jag för 95 kr förra veckan på Erikshjälpen. Fyndfaktor 10/10 för ni vet väl vad liknande kostar i de trendiga butikerna?

PS. Några saker blev "över", det får jag återkomma med en annan dag;)

onsdag 1 maj 2013

Ett litet skåp kan innehålla mycket

Skåpet är köpt på loppis, liksom det mesta ovanpå och inuti. Heja loppis:) PS. Dålig bildskärpa, jag vet.

Man kan säja att det inte finns nåt som helst slut på mitt samlande! Jag har ingen tendens att hejda mig när det gäller fina små saker som är så "bra-att-ha-och-dessutom-så-vackra" och så utbrister jag glatt " såna samlar jag ju på"! Eller också "en sån har jag önskat mig hela mitt liv"! Och så var jag redan som mycket liten har jag fått höra:)