torsdag 19 september 2013

Kastanjer


 Kastanjeträdet är mitt absoluta favoritträd! Min första lägenhet hade en stor kastanj utanför, och jag förknippar kastanjen med den oerhörda lycka det var att få en egen lägenhet centralt i stan.

Nära mitt hus låg kanalen , där fanns en hel allé av stora kastanjeträd. Det blev min "egen" plats där jag sparkade i lövhögarna och plockade vackra vaxblanka kastanjer om hösten. Jag hade alltid en kastanj, den finaste jag kunde hitta, i min ficka hela vintern som en lyckoamulett:)
 
Så självklart plockar jag nu in det finaste hösten har att erbjuda! Det blev ett litet stilleben som jag skulle måla av om jag bara kunde. Och tänk till våren sen... Då börjar allt om igen med enorma svällande knoppar, vackra vita blommor som ser ut som ljuspelare och stora blad i skirt vårgrön nyans. För att snart övergå i enorma blad i mörkare grönt och sedan vidare till gulnande blad och taggiga kastanjebon. Så trillar de ner, spricker upp och visar oss sin hemlighet. Kastanjer i skiftande varma färgtoner som återigen ligger på marken för oss att plocka! Livets cirkel!

1 kommentar:

  1. Så många vackra ord. Kastanjer är fantastiska, önskar jag hade en kastanj i min närhet. Men jag har inte utforskat allt här än och kanske om jag har tur så hittar jag en;)

    Önskar dig en fin kväll
    Kram
    Annie

    SvaraRadera