tisdag 4 februari 2014

Bröllopsklockor

Bild från JDL
 Bröllopsklockor, eller glaskupor, användes förr som dekorativt inslag vid bröllop. Det var ett fint minne att spara efter akten. Dessa bröllopsklockor är eftertraktade på antikmarknaden och brukar vara väldigt dyra!

Bild från JDL
I senaste numret av Jeanne d`Arc Living Magasin visar de hur man med ett DIY-projekt kan göra sin egen billigare variant på bröllopsklockor. Försök få tag på en klocka under glaskupa, det finns faktiskt på loppisar då och då. Antika och/eller dyra märkesklockor ska man inte ge sig på, men nyare klockor av enkelt billigt märke fungerar bra. Precis så gjorde jag för ett tag sedan!


Den stora glaskupan till vänster är från en sådan där billig klocka. Hittat på Myrorna för 50 kr:) Fatet är ett träfat som jag målade. De två mindre glasklockorna till höger fyndade jag billigt på auktion, innan de var så populära som nu;) De är från slutet av 1800-talet och troligen franska! Förut satt det vaser och pappersblommor i båda, helt anskrämligt fult! Den ena vasen får jag inte loss, så den får vara kvar.

Just nu har jag ingen dekor i mina klockor, men återkommer när jag bestämt mig för ett "tema" jag vill ha! Kanske små urverkstavlor och urverk? Spetsar? Notpapper?
Vad skulle du dekorera dem med?

2 kommentarer:

 1. Jag har alltid drömt om sådana där glaskupor. Nu när jag såg bilden på klockorna i glaskuporna slog det plötsligt mig att vi har ju också en sådan där klocka. Som alltid stått framme i Stora stugan kanske därför man inte lagt märke till den. Måste kila över och kolla...

  SvaraRadera
  Svar
  1. Min KuriÅsa Värld7 februari 2014 11:14

   Berätta hur det gick med klockan sedan! Nyfiken:)
   Kram Åsa

   Radera