tisdag 19 november 2013

Storfyndat på loppis & Skogen i en påse

 Under förra veckans lilla utflykt var jag hos min särskilde antikhandlare som sagt:) Hade sån tur att jag fick med mig många fina saker till ett bra pris. Så har vi känt varann länge och väl också!
Röda plåtburkarna, lerkruset och ljusstakarna behåller jag själv, Redahyllan säljer jag och träbacken får sonen i julklapp. Sonen var så less på allt antikt när han var liten, men nu står morsan högt i kurs igen då han blivit antikintresserad och letar snygga detaljer till egna lyan i Stockholm. Den ömma modern är sååå tacksam och skänker honom gärna både det ena och det andra;)

 Plåtburkar i rött blir fint i jul! De med blommor är de klassiska Mazettiburkarna med blommor frampå och kung eller drottning som motiv på baksidan. Burken märkt "Garanterat ren Cacao" är jättestor!

Så var jag i skogen en sväng och fick med mig lite fint till jularrangemang. Mossa, näver, lav och pinnar blev det i påsen idag. Tål tyvärr inga växter utom mossa inne, så jag får ösa på ute på balkongen istället!

10 kommentarer:

 1. Ja, Du milde tid vilka underbara saker Du köpte. Burkarna och träbacken vore inte dumt att ha...en annan får väl fynda desto mer på skogspromenaden...inte dumt det heller...

  SvaraRadera
  Svar
  1. Min KuriÅsa Värld19 november 2013 17:44

   Nä, denna gången överträffade jag allt mig själv, hihi;))
   Skogen är full av skatter bara man har ögonen öppna och det är jag övertygad om att du har!
   Kram

   Radera
 2. Oj vilka vackra röda burkar att lägga kakorna i till jul ;) Mari

  SvaraRadera
  Svar
  1. Min KuriÅsa Värld20 november 2013 19:17

   Verkligen perfekta till att förvara goda kakor i! Och stora så det blir många kakor;)
   Åsa

   Radera
 3. Oj.. så många fina loppis fynd det blev! Härligt :)

  Ha det så gott!
  Kram Marie

  SvaraRadera
 4. Min KuriÅsa Värld20 november 2013 19:18

  Loppis är bäst, eller hur:)
  Kram Åsa

  SvaraRadera
 5. Tack för att du kommenterade i min (numera rätt sparsamma) blogg, så jag kunde hitta till dig och den här trevliga bloggen!

  Jättefina loppisfynd som uppskattas av en rymlig och varm loppissjäl!
  Brukar säga att hela vårt hem består av loppisfynd och det är rätt nära sanningen. I min ålder vet man både vad man vill ha och vad som är av god kvalitet.
  Ska också ut i skogen och fynda litet inför kransbindning.

  Kram Märit

  SvaraRadera
  Svar
  1. Min KuriÅsa Värld21 november 2013 10:07

   Kul att du hittade hit, välkommen! Ja, jag har bara soffan och sängbotten som nyinköp i mitt hem, resten är loppis- och antikfynd:)
   Kram Åsa

   Radera
 6. Men så vackra burkar :))) Kram Anna

  SvaraRadera
 7. När en burkoman som mig ser det här vidgas ögonen, och så många fina samtidigt! Jag har också haft tumme med antikhandlare som jag besökt under många år, tyvärr har de slutat så jag får börja om igen.
  Lerkruset och det andra var också fina fynd!

  Kramar
  Cia

  SvaraRadera