torsdag 28 november 2013

En hörna så god som någon

Eine kleine hörna i mitt vardagsrum just nu!
 Städar och röjer för fulla muggar för att få det fint till advent! Gäller att passa på att fota när man har det lite snyggt här hemma;) Så här ser det ut i en hörna av mitt vardagsrum. Just nu alltså! Det där kan ändras kvickt:)

 Det nyligen "loppade" antika lerkruset färgmatchar övrig inredning bra. Jag har fyllt det med blåbärsris.

De gamla brevpressarna i glas har nästan allihop porträttfotografier som motiv, såna samlar jag på! En samling till?! Förvånad? Någon;)?

tisdag 26 november 2013

10 000- klubben

 
 Två varianter på adventskalendrar hittade jag på Pinterest! De är lite sparsmakade i designen. Kanske inte så kul för småbarn, men för de som är lite äldre? Passar kanske bättre in i ens inredning än bjärta kulörer och tomtar? Har man inga barn i hemmet kan man lägga i en inbjudan till något roligt att göra tillsammans. Som att baka pepparkakor, grilla korv i skogen, se en julfilm, åka skridskor, göra julgodis eller nåt annat kul! Bor man själv, som jag gör, så kan man ge sig själv en fin chokladbit till fikastunden varje dag. En variant på barndomens chokladkalender:)

Bilder från Pinterest
Dagens rubrik syftar inte på 10 000-metersklubben;) utan på att jag nu haft fler än 10 000 besök på min blogg:) Tusen, tusen tack till er alla som förgyller min tillvaro genom att titta in här!
Eller snarare 10 000 tack från mig till er:)

söndag 24 november 2013

Julafton om en månad

Tomten bor i Bergslagen
 Nu ni, kära vänner, nu är det bara en månad kvar till julafton! Hör startskottet ljuda i mitt inre;) Jag har lovat mig själv att viga den kommande veckan åt städning, men sen ska det bara vara mys och pyssel i månaden december!

Bild Pinterest
Tänk sån stämning lite granris, ljusslingor och "lullull" kan ge, se bara på detta lilla underbara hus! Där inne sitter nog tomtens nissar och bara längtar efter att få börja jobba;)

torsdag 21 november 2013

Julen börjar smyga in

Liten pall och låda vitmålat av mig. Brickan från loppis för 120 kr, ljusstakar i mässing, lilla ljusstaken är samtidigt en bjällra. Röd plåtburk med texten "Garanterat ren cacao" . Allt från loppis/antikbutik.
 Igår när jag skulle plocka rätt på mina loppisfynd från senast så blev det ett julstilleben lite hastigt och lustigt bara för att se hur det skulle bli. Nu får det vara kvar, även om julpyntande känns lite för tidigt än! Den svarta brickan i bakgrunden är 1850-tal. Den köpte jag för ett tag sedan för 120 kr, samma dag såg jag en liknande på antikaffär för 1800 kr! Ett riktigt kap med andra ord! *nöjd*

I rödaste rött (dåligt foto) är också emaljkannan med muggar från FINEL FINLAND design Kaj Franck. Muggarna köpta på loppis och kannan vunnen på Tradera blir fin julklapp åt sonen. Han läser inte min blogg så det är riskfritt att tala om det här;)

tisdag 19 november 2013

Storfyndat på loppis & Skogen i en påse

 Under förra veckans lilla utflykt var jag hos min särskilde antikhandlare som sagt:) Hade sån tur att jag fick med mig många fina saker till ett bra pris. Så har vi känt varann länge och väl också!
Röda plåtburkarna, lerkruset och ljusstakarna behåller jag själv, Redahyllan säljer jag och träbacken får sonen i julklapp. Sonen var så less på allt antikt när han var liten, men nu står morsan högt i kurs igen då han blivit antikintresserad och letar snygga detaljer till egna lyan i Stockholm. Den ömma modern är sååå tacksam och skänker honom gärna både det ena och det andra;)

 Plåtburkar i rött blir fint i jul! De med blommor är de klassiska Mazettiburkarna med blommor frampå och kung eller drottning som motiv på baksidan. Burken märkt "Garanterat ren Cacao" är jättestor!

Så var jag i skogen en sväng och fick med mig lite fint till jularrangemang. Mossa, näver, lav och pinnar blev det i påsen idag. Tål tyvärr inga växter utom mossa inne, så jag får ösa på ute på balkongen istället!

lördag 16 november 2013

Tidens tand

 Igår var jag på en liten utflykt igen, det gillar jag verkligen! Turen innebar som ofta ett stopp hos min favoritsäljare när det gäller loppis/antikt:) Bland annat hade jag med mig såna fina gamla träskedar hem. De bär spår av flitigt användande, det vi loppisälskare kallar "patina" och andra kallar slitet och trasigt:)).

 Visst är de vackra? Två små barnskedar(?) och en mellanstor sked står nu så prydligt i porslinskruset i mitt kök. Trägaffeln och sleven hade jag sedan förut.

Titta vilken underbar patina den här lilla skeden har! Tala om märken efter "tidens tand";)

torsdag 14 november 2013

Vill ni se en stjärna?

 Fick ett ryck och gjorde en sån där stjärna som dyker upp i jultidningarna överallt:) Jag valde att göra en liten att hänga t ex i granen, men man kan ju såklart göra vilken storlek man vill! Lätt som en plätt och klar på nolltid!
Material: Det behövs 6 lika långa träpinnar, avbitartång, limpistol, snören om man vill.

 Limma ihop pinnarna till två trianglar, limma sedan den ena triangeln ovanpå den andra.

Snurra ett par varv med snöre runt alla ändar, knyt fast ett snöre för upphängning. Klart!

tisdag 12 november 2013

Jorden runt, fast hemma

Mitt älskade arkivskåp står i vardagsrummet. Där i har jag allsköns pyssel och plock! Jag har skrivit ut etiketter till lådorna med en Dymo, köpt på Clas Olssons. 
 För ett tag sedan hittade jag en jordglob på loppis. Den ska egentligen hänga, men jag satte den på ett rökelsekar istället. Pojken som står staty tycker jag mycket om, han ser så snäll och rar ut:)

 Har väl visat delar av detta nyligen, men så flyttar man ju om sina prylar så det ska kännas lite nytt igen;)
Många lådor att fylla, det gillar ju jag förstås!

lördag 9 november 2013

Bakom kulisserna

 Man kan lätt tro att jag har ett välstädat hem, för det är ju det man helst visar upp på sin blogg! Men icke, här ser ni den bistra verkligheten en vanlig gråkulen lördag i november:) Fick för mig att städa...nåja röja med stora skyffeln;) och då blev det såhär! Inte ett dugg bättre, utan mycket, mycket värre än det var från början! Där tog orken slut för en stund, nu behöver jag rast tänkte jag...

...och den tar jag i min sköna fåtölj med en kopp te, pepparkakor och clementin och vackra städade hem i tidningarnas julreportage. Fast jag tror allt att de också var framme med stora skyffeln innan fotografen kom:)

torsdag 7 november 2013

Livet är en resa

Resväskor jag samlat på mig och förvarar tyger i. Tre är nu sålda till goda vänner:)
 Livet är en resa brukar man säga. En resa vi inte vet destinationen på i så fall, tänker jag! Det är väl det som gör livet intressant, att vi faktiskt inte har en aning om hur det kommer bli? Ändå strävar man efter att få veta i förväg, vara förberedd. Men det går ju inte! Tänker på den gamla slagdängan från förr "Que sera sera, what ever will be will be, the future´s not ours to see..."

Märker att jag har väldigt många resväskor:) Vid soffan står en stor resekoffert med träribbor och fina reseetiketter på, den innehåller filtar!


I dessa tre miniväskor har jag räkningar, kvitton och viktiga papper. Mitt hemarkiv alltså! Blir lite roligare förvarade såhär:) Undrar om alla resväskor symboliserar en längtan bort? Kan vara så;))

tisdag 5 november 2013

Koll på dagarna - eller inget är nytt under solen

 Jag har väldig nytta av min dag- och datumalmanacka i trä. Ofta helt vilse på dagarna, känns mest som fredag och söndag tycker jag;) Den här träkloss-almanackan är köpt på nån loppis nån gång, för så länge sedan att jag inte minns var!

Blev lite full i skratt när jag såg Bloomingvilles datumkloss i trä... Tycker att den påminner starkt om nåt jag just sett? Det är väl så det är, inget är nytt under solen utan vi fortsätter "uppfinna hjulet" om och om igen;)

lördag 2 november 2013

Tillit trots allt

Mitt favoritsmycke!
Det allra vackraste ord jag vet är "tillit"! För mig betyder det att ha en tro på att allt ordnar sig till det bästa, att det finns en plan för mig och att jag når mina tänkta mål även om det ibland sker på riktigt krokiga vägar. Jag har ingen kristen tro, mer en slags andlig känsla av att det finns något större än oss. Kalla det Universum, Gud , Ödet eller vad du vill! Det ger en känsla av trygghet att tänka så här tycker jag, men" var och en blir salig på sin tro" som det heter:)
Det här fina silversmycket beställde jag ordet "TILLIT" på. Det var för flera år sedan, men jag har använt smycket i stort sett dagligen! På den tiden var jag säljare åt duktiga Agneta som du finner på http://www.designatenga.com/


Bild Pinterest
 Bilden ovan ska symbolisera vägen vidare mot nya djärva mål, tänk vad mycket spännande som väntar! Jag känner stor tillit till att jag inte upplevt mitt livs höjdpunkter ännu:)


                                                                      Bild SvD

Den här helgen är vi många som går till kyrkogården och tänder lyktor på gravarna. Vi tänker på, och saknar våra kära som gått bort. Inte heller jag har varit förskonat då flera människor i min närhet gått bort under åren. Idag tänder jag ett ljus för min stora ungdomskärlek som gick bort i en MC-olycka när han var 23 år och jag var 21 år. Besöket på kyrkogården under Alla Helgona ger mig perspektiv och en glädje över att vara i livet. Allt gott till er!