söndag 13 april 2014

Allt är inte guld...

 ...som glimmar minsann! Tog en runda i lägenheten och fotade lite guldgul metall! Hade en hel del visade det sig! Schablonerna på hyllan är gamla och inropade på auktion.

 Såna här siffror hänger i kyrkan och visar psalmnumret. Jag har inte norpat dem i nån kyrka utan köpt dem på loppis:) Bor på nummer 21, och de här hänger i hallen!

 En vacker gammal handväska med metallhandtag hänger på min säng. Väskan har jag aldrig använt, den får vara prydnad!

 Metallfolie är det i den religiösa tavlan från sent 1800-tal. Jag läser budskapet som "Först Kyrkan, sedan Fosterlandet" eller "Först Gud , sedan Kungen". Vad tror ni?


 Lås och boksidor i guldgul metall finns det på de gamla biblarna. Så vackra, men inget värda i pengar idag. Alltför många exemplar finns det ju kvar ute i stugorna, och då sjunker priset på en vara som bekant. Om man nu bryr sig om sånt;)Affektionsvärdet eller det kulturella värdet är desto högre!

 De två väckarklockorna i vackert arbetad gulmetall är snarlika och får bilda ett stilleben ihop med min lilla Buddha på mitt sängbord. Kanske manar Buddha om att leva i nuet, men ta vara på den tid vi har utmätt?

Så till sist lite mer "upplysning" om än av annat slag än Buddahs;) Lampan med franska liljans dekor är från 1950-talet tror jag, inköpt på... tadaaam...loppis! :))

1 kommentar:

 1. Hej goa Åsa!
  Tack för dina fina ord på min blogg, vad glad jag blev!
  Vad mycket fina "guldglimmrande" detaljer du bjuder på!
  Kram och ha det gott!
  Mia

  SvaraRadera