söndag 20 april 2014

Påsken hittills och Gullefjuns öde

 Påsken är vårens startskott, särskilt i år när den är så sen. Det är sällan jag påskpyntar så värst mycket, men nåt lite kan det ju bli. Jag hittade en massa fina retro påskdukar på loppis för en femma styck, färgglada så det räcker och blir över;)

Påsken i korthet hittills:
På askonsdagen gick Gullefjun hädan. Han mötte en tragisk drunkningsdöd i krukan med pärlhyacinter på balkongen i ett rejält skyfall. Hans återuppståndelse är nog tyvärr inget att hoppas på;)
 
 Hastigt och lustigt for jag till Stockholm på onsdagskvällen, dock inte med kvast utan bil! Allt blev bestämt, och packat å klart en timme innan avfärd. Såna spontana påhitt gillar jag! Sonen fick husera sin ömma moder några nätter:)
Skärtorsdagen tillbringades på Söder, självklart var jag på favvobutiken "In The Mood" på hörnet Renstiernas gata/Tjärhovsgatan.

 Finast där är ändå nedre plan tycker jag. Där finns nämligen Callian Antikt med mycket fint franskt antikt! Vackert, vackert, vackert även om mitt enda inköp blev en äldre liten urtavla:)

 På hemvägen utflyktades det ännu lite till;) Dels till Kvarnfallets Antik, med antikt i tre plan och med intag av god lunch på caféet...

...dels på Wallby Gård med inredning, mode och antikt i ett vackert stall från 1700-talet. Dyrt, men otroligt mycket fint att se! Dessa båda utflyktsmål finns mellan Eskilstuna och Arboga, i närheten av Hjälmare docka. Klart värda att besöka. Sedan gick färden hem till Värmland!

Påskafton tillbringades hos mina föräldrar, idag på Påskdagen har jag solat på balkongen och imorron Annandag Påsk ska jag hjälpa en kompis att röja inför en husförsäljning. 
En mysig helg med alldeles lagom blandning av vila och aktivitet med andra ord. Fortsatt Glad Påsk!

1 kommentar:

  1. Vilken härlig utflykt, jag skulle bra gärna åkt med! Alla ställena ser intressanta ut, att få gå runt och kika på vackra gamla saker - länge.
    Det blev en varierad påsk för dig och när man åkt runt en del känns ledigheten så mycket längre.

    Kram till dig
    Cia

    SvaraRadera