torsdag 3 oktober 2013

Glaskupa med liten budget

 Jag har en begränsad budget, men väldigt bra fantasi;) När jag ser nåt fint jag vill ha tänker jag alltid att "det där kan jag fixa själv". Ibland tror jag lite för mycket på min egen förmåga;), ibland blir det väldigt bra! Den här glaskupan med fat och porslinsfågel fixade jag iordning med hjälp av loppisfynd. Målade fatet svart och slipade till det lite bara. Kostnad: kupan 30 kr, fatet 15 kr och fågeln 10 kr, totalsumma 55 kr. Helt acceptabelt, sa min plånbok, och öppnade sig glatt:)

 Jag hade sett sådana här fina kupor i butikerna, med en prislapp högt över mina möjligheter. Den här kupan med fat från House Doctor är jättefin, men den kostar 849 kr. Helt oacceptabelt, sa min plånbok, och knep igen;)
Glaskupan tillsammans med mina gamla glaskupor/klockor från slutet av 1800-talet och med en sifon i bakgrunden. Jag är nöjd i alla fall!

4 kommentarer:

 1. Pååkt vad vi är lika. Jag gör likadant, ser något fint och tänker det kan jag göra själv. Men ibland har jag lite för höga tankar om mig själv.
  Så fint det blev med dina glaskupor och vilken smart ide, nu ska här letas söndriga glaskupol klockor? Tack

  Önskar dig en fin dag
  Kram
  Annie

  SvaraRadera
  Svar
  1. Min KuriÅsa Värld3 oktober 2013 16:19

   Håller verkligen med om att vi är lika:)
   Kupolen kommer mycket riktigt från en sån där ful billig klocka som hade gått sönder. Tog inte ens underdelen som var i plast med mig hem utan lämnade kvar den på loppisen. Annars kan ju "fatet" på klockan också återanvändas!
   Fin höstdag till dig med!

   Radera
 2. Helt rätt! Ibland när plånboken är tunn kommer kreativiteten smygandes. Vilken bra idé! Och så fint det blev.

  Kramar
  Cia

  SvaraRadera
 3. Jag säger som Emil i Lönnebergas pappa: Köp och köp!! Hur svårt är det att fixa till saker och ting om man bara kan springa iväg och köpa nytt och dyrt? Är det inte lite mer sport att fixa av det man redan har...

  SvaraRadera