lördag 1 mars 2014

Från en stor sten till retro

Bild från nätet. En stor jävla sten. 
 När min son var liten inredde jag hans rum med möbler och saker från secondhand och loppis. Då han blev lite äldre ville han bestämma själv. "Ingenting gammalt i mitt rum, bara nytt!" lät hans order. Ut åkte bakbordet jag byggt om till skrivbord, det stora skåpet från 1940-talet som jag målat blått och som rymde så ofantligt mycket leksaker, den gamla pinnstolen som stod vid skrivbordet och tallrikshyllan som agerat bokhylla! In åkte möbler från Det Stora Varuhuset som levererar i platta paket. Trist tyckte mor, coolt tyckte sonen:)
Åren gick och han började drömma om egen lägenhet. Minns att han sa att "jag ska bara ha en stor jävla sten i min lägenhet, inget annat!" medan han med ofantligt kritisk blick såg på den antika eklektiska boheminredning hans ömma moder vurmade för då (som nu och för alltid)!

Nu bor han i egen lägenhet i Stockholm. Inredningen består en stor sten. Inte:)
Nädå, nu är lilla morsan väldigt hipp med sin retro antiksmak och väääldigt bra att ha med sina välfyllda förråd. Nu är det ett annat ljud i skällan minsann:) Nu säger han istället "Vad snygg, kan jag få den?" eller "Har du nåt snyggt jag kan ta med hem?" eller "Kan du hålla utkik efter det och det?"
Häromdagen, med sonen här på blixtvisit blev jag av med tallriken på bilden ovan, eftersom den ju var så väldigt retrosnygg och väldigt bra att ha mackorna på framför TVn!
Vill inte säga vad var det jag sa, men vad var det jag sa;)) 

6 kommentarer:

 1. hihi... så e de ... saker ändras :)
  å missa nu inte

  SATURDAY SHOW OFF

  de e kul att vara med :)
  Välkommen
  Håkan

  SvaraRadera
  Svar
  1. Min KuriÅsa Värld1 mars 2014 21:00

   Om tekniken är med mig är jag med, Håkan:)!
   Kram

   Radera
 2. Så bra att han har sin mamma med den goda smaken,)
  och du det där skåpet, rena drömmen. Fantastiskt vacker och vilket ljuvligt pris;)
  Hoppas du har en fin lördag
  Kram
  Annie

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja du Annie, ibland har man tur under sina loppisbesök! Folk tror man bara hittar fina saker lite sådär huxflux, men den här veckan var jag på loppis fem gånger så det är hårt slit bakom fynden! Stackars, stackars mig;))

   Radera
 3. En stor djävla sten...hahaha! Är grön av avund när jag ser ditt fantastiska skåp, hur fint var inte det? Så roligt att du blev glad för din vinst hos mig. Måste bara be dig att maila din adress så jag kan skicka dina provrör ;) Min mail: villaskogsbrynet14@hotmail.com

  Kram Annika

  SvaraRadera
 4. Vilken härlig son du har, från en stor j-la sten till retroprylar. Vi vet ju att de har en rebellisk period innan de återvänder till förnuftet, eller hur?

  Kramar
  Cia

  SvaraRadera