torsdag 2 januari 2014

Miljövänligt hemma hos mig

 Med ett nytt fräscht år tillkommer ett visst miljöansvar! Ett ansvar att tänka lite mer på recycling och återbruk. Det är nåt som ligger mig allt varmare om hjärtat, även om jag inte är så väldigt kunnig. Men då kan man ju bara bli bättre;)
I mitt hyreshus har vi källsortering, vilket kan vara ett problem i en liten lägenhet med få skåp. Vart gör man av all sorterad plast, kartong, tidningar och metall när det är så förbenat trångt?
Ska jag springa ut och så gå 100 meter till områdets sopstation med minsta lilla sak? Då blir det inte av alls! Nåt får visserligen plats under diskbänken såklart, men inte så värst mycket!
Jag använder massor av värmeljus, gissar att ni gör det med? Förut slängde jag alla uttjänta värmeljus i soppåsen, men det går ju inte för sig! "Icke sa Nicke", nu gäller andra regler;)
Det finns fina svarta "förvaringsrör" ute i handeln som löser problemet med gamla kasserade värmeljus, glödlampor och batterier. Istället för att ha allt nerslängt i en kasse tills nästa promenad till sopstationen sorterar man dem i respektive rör så länge. De är jättefina och inte så dyra heller,
men med liten plånbok löser man det på annat sätt;)

Man tar helt enkelt en whiskyförpackning i pappkartong (från kartongcontainern, var annars), målar den svart med lite överbliven hobbyfärg och så skriver man dit t ex "Gamla värmeljus".
Lättare pyssel finns nog inte;)
Voila! Nu blev källsorterandet genast lite det roligare, tycker åtminstone jag. Fast jag kanske är väldigt lättroad jag;)?

5 kommentarer:

 1. Lättroad? Inte alls. Bara smart, effektivt och snyggt. Tycker jag. Har man begåvats med en liten plånbok, som jag t ex, kan man se andra lösningar på saker och ting. Kanske inte så perfekta i andras ögon. Men om man själv är nöjd så är det huvudsaken...

  SvaraRadera
  Svar
  1. Min KuriÅsa Värld3 januari 2014 09:28

   Enda fördelen med begränsad ekonomi är att man får använda sin fantasi! Rimmade gjorde jag också;)

   Radera
 2. Snyggt! Och kom ihåg att pilla bort den där lilla vekhållaren bara....visste jag inget om tidigare, men läste på Hildas hem (etikett: miljösund) om det! :) Susanne

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack, det visste jag inte! Nu har jag läst på också:)
   Kram Åsa

   Radera
 3. Vilken smart idé och så fint rör. De läggs på att göra listan;)

  Du är nog inte ensam om att sakna inspiration just nu, vi är nog ganska många. Men testa att vara med i en utmaning (Tatjanis har en) de brukar få fjong på blogginspirationen;)

  Önskar även dig ett härligt 2014
  Kram
  ANnie

  SvaraRadera