söndag 4 augusti 2013

En Pärla på Söder

Bakom denna halvvägg finns kolatillverkningen!

Pärlans Konfektyr Stockholm ligger på Nytorgsgatan 38 på Söder. Det är ett litet mysigt fik och butik med kolatillverkning i samma lokal att beskåda medan man fikar. Kolor från Pärlans Konfektyr är enligt deras eget visitkort "ett delikat hantverk gjort på ekologisk grädde, smör av bästa klass och prima socker kokade i kopparkastrull". Finns många olika smaker att köpa med sig hem! Min favvo är dock alldeles vanlig vaniljkola:)
Titta in på www.parlanskonfektyr.se för mer info.

 Egen bok har de gett ut minsann!
 
Miljön är helt underbar, med sin inredning från 1940-talet med soffgrupp i grön sammet. Personalen är tidsenligt klädd i fina klänningar och med håret i retrofrisyrer. Ur högtalarna strömmar musik från "tiden", dvs 1930-1950-talet. Så himla mysigt för en nostalgiker som jag!
Jag som inte dricker kaffe kan verkligen rekommendera att dricka en kopp te där. Deras Earl Grey är bland det godaste jag druckit. Så är det trevligt att få en egen liten kanna också! En kola därtill är ju ett självklart val:) Boken ni ser på bilden innehåller berättelser om företaget, tjejerna bakom, en del retrotips och massor av recept på kola och kakor. Jättefin bok! De säljer även tillbehör om man vill tillverka sin egen kola hemma.
 
 


Pärlans Konfektyr Stockholm
Så var det dags att lämna Pärlans för denna gång, men jag återkommer alltid vid mina besök i stan!

2 kommentarer:

 1. Å vilket härligt tips! Det ska jag komma ihåg nästa gång man åker till stora staden! :)

  Själv har vi precis kommit hem från 7 timmars bilfärd från Jönköping till hälsingland och Edsbyn igen. Glada och nöjda efter ett riktigt sago-bröllop med fina vänner :))
  Nu ska vi här på vår sista semester vecka bara njuta av vårt badhus med massor av sol och bad hoppas jag!!! ;)

  Må gott!
  Kram Bettan

  SvaraRadera
 2. Ja, det är verkligen värt ett besök:) Härligt med en veckas semester till. Själv har jag just blivit arbetslös:(
  Kram

  SvaraRadera